Biosfeer Groede teelt, produ­­ceert en is groot­­­handel in "eigen" bio­­logische tarwe­­gras­­­pro­ducten. U koopt dus recht­­streeks bij de boer. Dit geeft voor­­delen voor prijs en vers­­heid. Bio­sfeer Groede teelt het jaar rond vers bio­­logisch tarwe­­gras in de volle grond. Daar­­naast worden bakjes tarwe­­gras geteeld die inclu­sief het groei­­medium hun weg vinden naar de klanten. Alleen van op de boer­derij geteeld tarwe­­gras persen wij vers bio­­logisch tarwe­­gras­­sap voor profes­­sionele bedrijven. Bio­sfeer Groede is SKAL gecerti­ficeerd met nummer 026872, en mag het inter­nationale logo voeren. Zie hier het certi­ficaat. Daarn­aast zijn we FSSC22000 en GMP+-gecerti­ficeerd.

De teelt van biologisch tarwegras vindt bij Biosfeer Groede plaats in een speciaal voor deze teelt ontwikkelde kas. De kleibodem wordt zorgvuldig bewerkt en gevoed met minerale klei, micro-organismen en biologische, niet-dierlijke meststoffen. Het zaad is het best verkrijgbare biologisch dynamische tarwezaaizaad. Het water is gevitaliseerd. Er wordt gebruik gemaakt van passieve en geforceerde beluchting om de vorming van schimmels tegen te gaan. De teelt vindt plaats onder gematigde temperaturen en de vele zonuren waar Zeeuws Vlaanderen bekend om staat.

Het resultaat is een frisgroen, rins-zoet product met duidelijke zoethouttonen. Het gras moet ook culinair gebruikt kunnen worden.

Het verse biologische tarwegras wordt op de boerderij direct na de oogst koud geperst voor ons verse sap. Dit verse tarwegrassap wordt gekoeld op 0°C en binnen 3 uur aan U geleverd.

Het resterende deel wordt vervolgens meteen 'flash-frozen', dat wil zeggen dat het binnen enkele seconden wordt ingevroren. Door deze behandeling blijven de gevoelige fytonutriënten optimaal behouden, met ongeveer 90% van de kracht van vers. Vers tarwegras wordt altijd dagvers bij de klant aangeleverd, dat wil zeggen oogstdatum = leverdatum. De temperatuur van het verse gras zal rond de 4°C zijn.

 

Grid Lijst

Stel een Aflopende Directie in

9 Artikel(en)  |  Toon alles

Alle prijzen zijn excusief BTW.

Grid Lijst

Stel een Aflopende Directie in

9 Artikel(en)  |  Toon alles

Alle prijzen zijn excusief BTW.